nieuws

Slipvaste vloer voor voetballers Manchester

bouwbreed

huizen – De Engelse voetbalclub Manchester United heeft in zijn nieuwe opleidingscentrum The Academy veiligheidsvloerbedekking van Altro laten leggen. De vloerbedekking is in verschillende typen toegepast in de gangen, kleedruimten, douches en de spelersgalerij. Waar de vier gangen bij elkaar komen in de spelersgalerij is de vorm van een voetbal uitgesneden.

De waterdichte vloerbedekking bestaat uit een hoogwaardige pvc, die over de hele dikte van het materiaal is voorzien van gelijkmatig verdeelde korrels aluminiumoxide. Deze korrels zitten ook in de gekleurde pvc-chips aan de oppervlakte. In de oppervlaktelaag zitten eveneens deeltjes siliciumcarbide. De vloerbedekking is aan de onderzijde voorzien van een niet-geweven polyester cellulose- vlies met glasvezelversterking. Zij is op de betonnen ondergrond verlijmd.

Wanneer iemand over de vloer loopt wordt deze iets ingedrukt en komen de korrels aluminiumoxide aan het oppervlak, dat daardoor slipwerend en slijtvast wordt. Is de druk op het oppervlak opgeheven, dan neemt het flexibele pvc-materiaal zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Een speciaal type (T20) is gelegd in gebieden waar blootsvoets wordt gelopen. Deze vloerbedekking is voorzien van een geïntegreerde bescherming tegen bacteriën en schimmels. Altro veiligheidsvloerdekking wordt geproduceerd door Altro in Letchworth, Engeland. Distributeur voor Nederland is BN International BV te Huizen.

Reageer op dit artikel