nieuws

Overzicht ontwerpen architect Koolhaas

bouwbreed

ROTTERDAM – Koningin Beatrix opent op 2 maart de nieuwe Nederlandse ambassade in Berlijn, een ontwerp van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Dit is een van de aanleidingen voor de door Koolhaas uitgedachte Kunsthal in Rotterdam om een overzichtstentoonstelling over hem te organiseren. Koolhaas, zijn bureau OMA en zijn researchteam AMO hebben het laatste decennium […]

ROTTERDAM – Koningin Beatrix opent op 2 maart de nieuwe Nederlandse ambassade in Berlijn, een ontwerp van de Nederlandse architect Rem Koolhaas. Dit is een van de aanleidingen voor de door Koolhaas uitgedachte Kunsthal in Rotterdam om een overzichtstentoonstelling over hem te organiseren.

Koolhaas, zijn bureau OMA en zijn researchteam AMO hebben het laatste decennium internationaal veel furore gemaakt. De tentoonstelling Content belicht twintig ontwerpen, zoals het Hyperbuilding in Bangkok, de Universal Headquarters in Los Angeles, de uitbreiding van het Whitney Museum in New York en het Guggenheim Hermitage Museum in Las Vegas.

De tentoonstelling in de Kunsthal wordt opgezet in nauwe samenwerking met het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Content duurt van 27 maart tot en met 29 augustus.

Reageer op dit artikel