nieuws

Overdrachtsbelasting weg bij oude wijken

bouwbreed

den haag – Wijkontwikkelingsmaatschappijen en samenwerkende corporaties die oude wijken herstructureren, kunnen vrijstelling krijgen van overdrachtsbelasting. Minister Dekker van VROM bepaalt welke projecten in aanmerking komen. Het ministerie van Financiën heeft een regeling gepubliceerd in de Staatscourant, die met terugwerkende kracht ingaat op 1 januari 2003. Toen stopte de oude regeling die een dubbele heffing voorkwam. […]

den haag – Wijkontwikkelingsmaatschappijen en samenwerkende corporaties die oude wijken herstructureren, kunnen vrijstelling krijgen van overdrachtsbelasting. Minister Dekker van VROM bepaalt welke projecten in aanmerking komen.

Het ministerie van Financiën heeft een regeling gepubliceerd in de Staatscourant, die met terugwerkende kracht ingaat op 1 januari 2003. Toen stopte de oude regeling die een dubbele heffing voorkwam. De maatregel is reeds aangekondigd in de VROM-begroting van dit jaar, maar nu is ook de uitvoeringsregeling gereed.

Dekker kijkt bij de keuze voor projecten naar de brede aanpak. Dat betekent naast de verbetering van de woningvoorraad ook de aanpak van leefomgeving en het bieden van veiligheid. De overdrachtsbelasting na het afronden van het project blijft bestaan.

Reageer op dit artikel