nieuws

Omvangrijke sloop en bouw in Crooswijk

bouwbreed

rotterdam – Nieuw Crooswijk in Rotterdam gaat drastisch op de schop. In de wijk, zo is het plan, worden vanaf 2006 1800 van de circa 2100 woningen gesloopt om plaats te maken voor ruimer opgezette nieuwbouw. Gisteren is het concept Stedenbouwkundig Masterplan van bureau West 8 gepresenteerd. ERA Bouw en Proper Stok zijn als ontwikkelaars […]

rotterdam – Nieuw Crooswijk in Rotterdam gaat drastisch op de schop. In de wijk, zo is het plan, worden vanaf 2006 1800 van de circa 2100 woningen gesloopt om plaats te maken voor ruimer opgezette nieuwbouw. Gisteren is het concept Stedenbouwkundig Masterplan van bureau West 8 gepresenteerd. ERA Bouw en Proper Stok zijn als ontwikkelaars bij het project betrokken.

De plannen vergen een investering van 400 tot 450 miljoen euro. Naast koopwoningen komen in de wijk 450 nieuwe woningen in de sociale sector terug. Volgens het Woningbedrijf Rotterdam (WBR), eigenaar van ruim 90 procent van de woningen in Nieuw Crooswijk, is dat veel minder dan het huidige aantal, maar is dit nodig voor een gezonde opbouw van de wijk. Het nieuwe percentage sociale bouw ligt tussen 30 en 35. Het totale aantal woningen ligt na afloop van de vernieuwing op het huidige niveau. Een ruimere opzet van de wijk wordt onder andere gerealiseerd door de bouw van ondergrondse parkeergarages.

Reageer op dit artikel