nieuws

Minder regen door windmolens in zee

bouwbreed Premium

WAGENINGEN – Grote windmolenparken voor de Noordzeekust hebben tot gevolg dat het minder gaat waaien en regenen in de kustplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Utrecht en Wageningen. Deze tonen aan dat windparken van 10.000 molens met een spanwijdte van bijna 100 meter het klimaat merkbaar beïnvloeden. Door de stuwende werking van […]

WAGENINGEN – Grote windmolenparken voor de Noordzeekust hebben tot gevolg dat het minder gaat waaien en regenen in de kustplaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteiten van Utrecht en Wageningen. Deze tonen aan dat windparken van 10.000 molens met een spanwijdte van bijna 100 meter het klimaat merkbaar beïnvloeden. Door de stuwende werking van de windturbines op de wind ontstaat meer bewolking en neerslag in de directe omgeving van het molenpark.

Reageer op dit artikel