nieuws

Kritiek op winning van Noordzeezand

bouwbreed Premium

hasloh – Vier Duitse natuurorganisaties protesteren tegen de winning van zand en kiezel uit de Noordzee. De kritiek richt zich vooral op plannen om ten westen van het eiland Sylt jaarlijks een miljoen kuub extra boven water te halen. Uit de Duitse kustwateren in Oost- en Noordzee wordt jaarlijks ruim drie miljoen kuub zand en […]

hasloh – Vier Duitse natuurorganisaties protesteren tegen de winning van zand en kiezel uit de Noordzee. De kritiek richt zich vooral op plannen om ten westen van het eiland Sylt jaarlijks een miljoen kuub extra boven water te halen. Uit de Duitse kustwateren in Oost- en Noordzee wordt jaarlijks ruim drie miljoen kuub zand en kiezel geput. De natuurorganisaties vrezen ernstige aantasting van het leefmilieu. “De kiezel op de zeebodem werkt als een zuiveringsinstallatie voor het belaste water”.

Reageer op dit artikel