nieuws

Keuring installaties onnodig bij veilige corporatiewoning

bouwbreed

hilversum – Corporatiewoningen zijn veilig en een keuring is dan ook niet nodig. Volgens directeur P. Boerenfijn van Aedes, de vereniging van woningcorporaties, zijn de gas- en elektra-installaties in de voorraad aangelegd door gecertificeerde installateurs en vindt jaarlijks controle plaats.

De corporaties hoeven volgens hem dan ook geen keuring te betalen die het ministerie van VROM wil instellen voor risicowoningen. “Je zou niet naar de leeftijd moeten kijken, maar naar de kwaliteit van de eigenaar”, meent Boerenfijn.

Ook al is de term risicowoning nog niet nader gedefinieerd, toch denkt Boerenfijn dat corporatiewoningen daar niet onder vallen. Het ministerie van VROM en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten gebruiken de term om aan te geven welke eigenaren op eigen kosten hun installaties moeten laten keuren. Zij werken nog aan een exacte definitie.

De Aedes-directeur wacht eerst de omschrijving af. “Wat is een risicowoning? Ik kan me niet voorstellen dat daar corporatiewoningen tussen zitten. Mocht het ministerie daar anders over denken dan verwacht ik een uitnodiging om daar over te praten”, aldus Boerenfijn.

Hij wil nog niet vooruitlopen op de mogelijkheid dat de woningen toch in de risicogroep vallen. “Op zich is het een goed initiatief om onveilige situaties te voorkomen”, aldus de directeur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels