nieuws

Kamer wil na reces debat over integriteit

bouwbreed

den haag – De Tweede Kamer wil over drie weken een debat met premier Balkenende over de bestuurlijke integriteit en de publieke moraal. SP-leider Marijnissen heeft om het debat gevraagd naar aanleiding van een aantal fraudezaken die recent aan het licht kwamen. Hij wees gisteren bijvoorbeeld op de nieuwe ontwikkelingen in de bouwfraude, het boekhoudschandaal […]

den haag – De Tweede Kamer wil over drie weken een debat met premier Balkenende over de bestuurlijke integriteit en de publieke moraal.

SP-leider Marijnissen heeft om het debat gevraagd naar aanleiding van een aantal fraudezaken die recent aan het licht kwamen. Hij wees gisteren bijvoorbeeld op de nieuwe ontwikkelingen in de bouwfraude, het boekhoudschandaal bij Ahold en de faillissementsfraude bij een groot aantal bedrijven.

Marijnissen sprak van een “stroom van incidenten”. Hij vroeg zich hardop af of er inmiddels sprake is van �Nederland fraudeland�. Volgens hem “erodeert de publieke moraal” en leiden de verschillende schandalen tot grote ontzetting bij de bevolking. Zijn initiatief kreeg brede steun in de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel