nieuws

Kamer van Koophandel tegen bestemmingsplan Hooipolder

bouwbreed

midden-delfland – De Kamer van Koophandel Haaglanden is “mordicus tegen” de plannen van gemeente Midden-Delfland om woningen te bouwen op het huidige bedrijventerrein de Hooipolder. Dat heeft de kamer in een brandbrief aan de gemeente laten weten.

Momenteel heeft het gebied een bedrijfsbestemming. Het nieuwe bestemmingsplan Hooipolder, dat Midden-Delfland recent heeft uitgebracht, staat echter woningen op dit terrein toe. De Kamer van Koophandel is tegenstander van woningbouw op goed ontsloten bedrijventerreinen, zoals de Hooipolder omdat ruimte voor bedrijven in Haaglanden al schaars is.

Bovendien noemt de kamer het “geen nette handelwijze” dat gemeente nu al achter de schermen aan het onderhandelen is met de twee grootste bedrijven die daar zijn gevestigd – de tuinbouwtoeleveranciers Dalsem en Benfried. Het doel is de bedrijven te verplaatsen naar een nog onbekende plek elders in de regio. “Eerst zou de gemeente de onderhandelingen tot een goed einde moeten brengen. Daarna kan zij het bestemmingsplan wijzigen”, stelt de Kamer van Koophandel.

Beperkingen

“De ondernemers komen nu in een onzekere situatie terecht en moeten vrezen voor beperkingen in hun functioneren”, aldus een woordvoerder. “In de praktijk kunnen bijvoorbeeld uitbreidingen van het bedrijf op weerstand stuiten.”

Reageer op dit artikel