nieuws

Ingrijpende facelift vissersdorp Zoutkamp

bouwbreed

ZOUTKAMP – Het Groningse vissersdorp Zoutkamp krijgt de komende periode een ingrijpende facelift, waarmee 70 miljoen euro gemoeid is. Zo wordt een uitgebreide wandelpromenade aangelegd, de oorspronkelijke vestingmuren opnieuw opgebouwd en grachten uitgegraven. Ook krijgt de bebouwing in het centrum een flinke opknapbeurt. De miljoeneninvestering moet van Zoutkamp een van de belangrijkste toeristische plekken van […]

ZOUTKAMP – Het Groningse vissersdorp Zoutkamp krijgt de komende periode een ingrijpende facelift, waarmee 70 miljoen euro gemoeid is. Zo wordt een uitgebreide wandelpromenade aangelegd, de oorspronkelijke vestingmuren opnieuw opgebouwd en grachten uitgegraven. Ook krijgt de bebouwing in het centrum een flinke opknapbeurt. De miljoeneninvestering moet van Zoutkamp een van de belangrijkste toeristische plekken van de provincie Groningen maken. In Zoutkamp wordt al langer gewerkt aan plannen om de banen die in de visserij verloren gingen, te compenseren door nieuwe banen in het toerisme. De helft van de investering van 70 miljoen euro is al uitgegeven aan verplaatsing van garnalenhandel Heiploeg naar de rand van het dorp.

Reageer op dit artikel