nieuws

IHC Caland boekt 46 miljoen dollar winst

bouwbreed

schiedam – Scheeps- en constructiebouwer IHC Caland verwacht over 2003 een winst te boeken van 46 miljoen dollar. De omzet zal waarschijnlijk uitkomen op 1,85 miljard dollar. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van het concern. De winst van IHC Caland wordt gedrukt door een voorziening van 45 miljoen dollar voor de sluiting van scheepswerf […]

schiedam – Scheeps- en constructiebouwer IHC Caland verwacht over 2003 een winst te boeken van 46 miljoen dollar. De omzet zal waarschijnlijk uitkomen op 1,85 miljard dollar. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers van het concern.

De winst van IHC Caland wordt gedrukt door een voorziening van 45 miljoen dollar voor de sluiting van scheepswerf Van der Giessen-de Noord.

Halverwege dit jaar zal de eerder geplande afsplitsing van de scheepswerven van de rest van het bedrijf plaatsvinden. Dan zal ook de sluiting van Van der Giessen-de Noord volledig zijn afgerond.

IHC Caland wil geen winstvoorspelling doen voor het lopende jaar. Daarvoor zijn de marktomstandigheden te onzeker. Voor de baggerschepenmarkt geldt dat grote klanten als Boskalis en Van Oord minder investeren als gevolg van de zandproblemen in Indonesië.

IHC Caland verwacht dat de markt voor de bouw van baggerschepen niettemin op het niveau van 2003 blijft.

Reageer op dit artikel