nieuws

Giftige damwanden definitief weg

bouwbreed

GRONINGEN – Het bouwconsortium Reitdiep moet de giftige damwanden in de Groninger nieuwbouwwijk Reitdiep definitief verwijderen en vervangen door milieuvriendelijker en duurder materiaal. Het waterschap Noorderzijlvest houdt na onderzoek vast aan de uitspraak van de Raad van State dat het gewolmaniseerde hout niet toelaatbaar is. Het alsnog weigeren van een vergunning betekent een miljoenenstrop voor […]

GRONINGEN – Het bouwconsortium Reitdiep moet de giftige damwanden in de Groninger nieuwbouwwijk Reitdiep definitief verwijderen en vervangen door milieuvriendelijker en duurder materiaal. Het waterschap Noorderzijlvest houdt na onderzoek vast aan de uitspraak van de Raad van State dat het gewolmaniseerde hout niet toelaatbaar is. Het alsnog weigeren van een vergunning betekent een miljoenenstrop voor de bouwer die gedwongen wordt het goedkope systeem ingrijpend te vervangen.

Het besluit van het waterschap heeft tot gevolg dat bij 149 woningen de damwanden en steigers weer moeten worden verwijderd. Het gewolmaniseerde hout bevat zware metalen die inmiddels op de lijst van verboden materialen staan. Ontwikkelaar Amstelland, die in eerste instantie geen vergunning had aangevraagd, was hiervan op de hoogte, meent het waterschap.

Reageer op dit artikel