nieuws

Extra spuisluizen nodig in Afsluitdijk

bouwbreed

zwolle – De provincie Overijssel en Waterschap Groot Salland willen extra spuisluizen in de Afsluitdijk, zodat meer water wordt afgevoerd. De provincie en het waterschap vrezen voor overstromingsgevaar in het deltagebied van de rivieren de Vecht en de IJssel als gevolg van het hoge waterpeil van het IJsselmeer. Een ander probleem dat de hoge waterstand […]

zwolle – De provincie Overijssel en Waterschap Groot Salland willen extra spuisluizen in de Afsluitdijk, zodat meer water wordt afgevoerd. De provincie en het waterschap vrezen voor overstromingsgevaar in het deltagebied van de rivieren de Vecht en de IJssel als gevolg van het hoge waterpeil van het IJsselmeer.

Een ander probleem dat de hoge waterstand met zich meebrengt is het opblazen van de waterkering bij Ramspol. Deze balgstuw is erop berekend een keer per jaar te worden gevuld met water en lucht. Afgelopen weekeinde werd de stuw vijf keer gesloten.

Reageer op dit artikel