nieuws

Eind aan bezwaren tegen kapvergunning

bouwbreed Premium

groningen – De gemeente Groningen is het zat dat bezwaren tegen het kappen van bomen een belemmering vormen voor geplande of in gang zijnde bouwprojecten. In een aantal bepalingen, vastgelegd in een nieuwe kapvergunning, staat dat bezwaren bij een kapvergunning niet meer worden behandeld. De bezwaarprocedure duurt lang en het stilleggen van de bouw kost […]

groningen – De gemeente Groningen is het zat dat bezwaren tegen het kappen van bomen een belemmering vormen voor geplande of in gang zijnde bouwprojecten. In een aantal bepalingen, vastgelegd in een nieuwe kapvergunning, staat dat bezwaren bij een kapvergunning niet meer worden behandeld. De bezwaarprocedure duurt lang en het stilleggen van de bouw kost geld, aldus de gemeente. Het is nu nog zo dat burgers protest kunnen aantekenen tegen een kapaanvraag. Op die manier houden ze de kap tegen en vertragen ze bewust de bouw, zo vindt de gemeente.

Reageer op dit artikel