nieuws

DSM sloopt 70 meter hoge priltoren

bouwbreed

GELEEN – DSM begint binnenkort met de sloop van de oude ureumfabriek, inclusief de daarbij behorende ruim 70 meter hoge priltoren. De fabriek en de betonnen toren op het Chemelot-terrein zijn al jaren buiten gebruik. Op die plaats wil DSM een nieuwe productie-eenheid bouwen. De sloop wordt volgens DSM een huzarenstukje. Alleen al de sloop […]

GELEEN – DSM begint binnenkort met de sloop van de oude ureumfabriek, inclusief de daarbij behorende ruim 70 meter hoge priltoren. De fabriek en de betonnen toren op het Chemelot-terrein zijn al jaren buiten gebruik. Op die plaats wil DSM een nieuwe productie-eenheid bouwen.

De sloop wordt volgens DSM een huzarenstukje. Alleen al de sloop van de markante toren vergt drie maanden. Eerst worden aan de binnenkant steigers gebouwd om de torenwanden in grote stukken te kunnen zagen. Die worden met een grote kraan naar beneden getakeld. De brokstukken worden op het DSM-terrein fijngemalen en geschikt gemaakt voor de productie van onder meer asfalt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels