nieuws

Dekker tekent overeenkomst met China

bouwbreed Premium

den haag – Nederland en China gaan samenwerken op het gebied van “wonen, bouwnijverheid en stedelijke ontwikkeling”. Minister Dekker van VROM heeft daartoe gisteren in Peking een overeenkomst getekend met haar Chinese collega Wang Guangtao.

De samenwerking is gericht op zaken als stedelijke vernieuwing, ontwikkeling van nieuwe woongebieden, publieke voorzieningen zoals waterleiding en riolering, duurzaam bouwen, beheer van cultureel erfgoed en ook de bouwsector zelf en regels voor de bouw komen aan bod.

De overeenkomst is gesloten in het kader van het onderhouden van de goede betrekkingen maar kan beide landen ook tot meer direct voordeel strekken, schetst een woordvoerder van het ministerie desgevraagd. Het Nederlandse bedrijfsleven houdt er wellicht orders aan over en China – dat een snelle economische groei doormaakt – kan hulp bij de ontwikkeling van een duurzame leefomgeving goed gebruiken, geeft hij aan.

Er zal kennis en ervaring worden uitgewisseld over beleid, regelgeving en technische en wetenschappelijke vindingen en er zijn plannen voor gezamenlijke demonstratieprojecten, tentoonstellingen en symposia.

Minister Dekker bezoekt China namens haar eigen ministerie om de overeenkomst te kunnen sluiten en leidt daarnaast een handelsmissie als vervangster van de staatssecretaris van Economische Zaken, die met zwangerschapsverlof is.

Reageer op dit artikel