nieuws

Corriform maatwerk in verloren bekisting

bouwbreed

lier – Laane Trading uit het Belgische Lier stelt met Corriform een nieuw type verloren bekisting voor. Corriform bestaat uit polypropyleen stegplaten die voorgesneden en voorgevouwen op maat op de bouw worden geleverd.

In de visie van Laane voldoet polypropyleen goed om als verloren bekisting voor het maken van balk en paalkopfunderingen. Met de Corriform u-vormige balken en de paalkopbekistingen met bodem bespaart de aannemer de materiaal- en loonkosten voor een werkvloer. De leverancier vergelijkt de verwerking met het vouwen van een doos uit golfkartonnen.

Het materiaal komt plat op de bouwplaats en neemt zo weinig ruimte in. Uit Corriform zijn niet-geïsoleerde en vloeistofdichte bekistingen te maken. Een licht frame houdt de bekisting in vorm. Corriform biedt voor het maken van de bekistingen de eigen ontwerpdienst aan en realiseert nagenoeg elke vorm.

Reageer op dit artikel