nieuws

Communicatie is hoeksteen van Mega Betontechniek

bouwbreed Premium

obdam – Voorbij Betontechniek BV maakte zich onlangs los van het moederbedrijf. Negen voormalige medewerkers zijn nu eigenaar van de onderneming die vanuit Obdam opereert onder de naam Mega Betontechniek BV.

Als twee kapiteins op een schip al voor de nodige deining zorgen, hoe moet het dan wel niet gaan als een bedrijf negen eigenaren heeft? Ronald de Vries, mede-eigenaar van Mega Betontechniek moet er om lachen. “Geen enkel probleem”, zegt hij. “We kennen elkaar al zo lang. We zijn volkomen op elkaar ingespeeld.”

De Vries treedt op als woordvoerder van de negen betontechneuten die eind vorig jaar via een management buy-out in bezit kwamen van het betonstortbedrijf waarvoor ze al jaren werkten. “Toen we voor onszelf begonnen, kwam er een enorme berg werk op ons af. Doordat we negen man sterk zijn, kunnen we de taken goed verdelen. Niemand van ons hoeft zeven dagen per week te werken. Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat de communicatie goed verloopt. Communicatie is de hoeksteen van ons bedrijf.”

Vorig jaar besloot de Voorbij groep haar betondochter in de etalage te zetten. “We zijn daar natuurlijk van geschrokken. We werkten stuk voor stuk al jaren bij de Voorbij Groep. Sommige collega�s al meer dan twintig jaar. En je blijft natuurlijk niet zo lang bij dezelfde werkgever als het je niet bevalt. Wanneer je dan hoort dat het bedrijfsonderdeel waar je in dienst bent, wordt afgestoten dan schrik je natuurlijk wel even.”

Er waren gegadigden genoeg, zodat het ernaar uitzag dat het bedrijf zonder mankeren in andere handen zou overgaan. Het personeel dacht daar anders over. Samen met Mega Betonvloeren VOF, een betonstortbedrijf waarmee ze al jaren samenwerkten, besloten ze een bod te doen. De bank, een aantal relaties die een achtergestelde lening verstrekten en eigen geld van de negen nieuwe eigenaren, zorgden er voor dat de financiering rond kwam.

De directie van de Voorbij Groep ging op het aanbod in. “Ze hebben ons een kans gegeven. En steunen ons nog steeds. We zijn dan ook in goede harmonie uit elkaar gegaan en in de toekomst blijven we samenwerken.”

Mega Betontechniek legt zich toe op het storten van vloeren. En levert ook schuimbeton. De onderneming werkt vooral in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en de Flevopolder. Het bedrijf is gecertificeerd. “We gaan ervan uit dat iemand die een betonvloer laat storten er minstens dertig jaar van kan genieten. Kwaliteit staat bij ons voorop. We hebben dan ook veel positieve reacties ontvangen op de overname. Ik verwacht dat we vanaf volgend jaar winst gaan maken.”

Reageer op dit artikel