nieuws

Budget EPR fors overschreden

bouwbreed

den haag – Het budget (76 miljoen euro) van de Energiepremieregeling is met bijna 100 miljoen euro overschreden.

Van Geel had de Kamer al voorbereid op een budgetoverschrijding. VROM is juridisch verplicht de energiebedrijven financieel te compenseren voor de subsidie die zij de aanvragers toekennen. Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen kondigt VROM extra controles aan om te bekijken of ze wel aan de regels voldoen.

Van Geel meldt de Kamer dat hij heeft besloten 30,1 miljoen euro af te halen van onder meer het EPR-budget van 2004, zodat de energiebedrijven nog even kunnen doorgaan met het uitkeren van de energiepremie. Voor een dekking van de overige 70 miljoen euro heeft Van Geel overleg met minister Zalm (financiën). Totdat daar duidelijkheid over is wacht hij met nieuwe voorstellen voor de EPR in 2004.

Hij zegt de Kamer toe wel de subsidie voor zonneboilers en -panelen, warmtepompen en energieprestaties in stand te willen houden, maar nu op basis van projecten.

Reageer op dit artikel