nieuws

Bresser/Van t Wout lijft De Boer in

bouwbreed Premium

waddinxveen – De Boer Baarn is overgenomen door de specialist op het gebied van funderings- en vijzeltechnieken Bresser/Van t Wout. De civieltechnische onderneming uit Eembrugge verlaat daarmee TBI Beton- en Waterbouw dat door een reorganisatie bedrijfsonderdelen afstoot.

De betonactiviteiten van De Boer blijven onderdeel uitmaken van het TBI-concern. Bresser/Van �t Wout stapt met de overname in de Belgische en Franse markt, waar De Boer ongeveer eenderde van zijn omzet vandaan haalt.

Volgens directeur en mede-eigenaar P. van �t Wout probeert de onderneming in deze landen al jaren voet aan de grond te krijgen, maar dat is tot nu toe nooit gelukt. “De markt vraagt altijd om referenties, maar die hebben we niet. Door de overname van De Boer is dat geen probleem meer”.

Civiele Technieken

Het nieuwe bedrijfsonderdeel gaat verder onder de naam Civiele Technieken De Boer. De dertig werknemers blijven in dienst. Hun standplaats verhuist door de overname naar het hoofdkantoor van de nieuwe eigenaar in Waddinxveen. De omzet van het funderings- en vijzelbedrijf stijgt als gevolg van de acquisitie met ruim eenvijfde naar zo�n 30 miljoen euro.

Net als het overgenomen De Boer verplaatst Bresser/Van �t Wout ook gebouwen. In samenwerking met hijsspecialist Mammoet plaats de aannemer gebouwen op wielen zodat beweging in vrijwel iedere richting mogelijk is.

Bij de verplaatsing van de slak-opwerkingsinstallatie (SOI) voor bodemas van het Afval Energie Bedrijf in Amsterdam, haalde het duo eind vorig jaar met deze techniek de landelijke pers. De complete fabriek is één kilometer verplaatst.

De Boer maakt gebruik van verglijding. Hierbij zorgen twee ingevette stalen platen voor de verplaatsing. Bresser/Van �t Wout wil via de relaties van De Boer en in samenwerking met Mammoet de eigen verplaatstechniek ook in het het buitenland op de markt brengen.

Reageer op dit artikel