nieuws

Brandveiligheid gebouwen in geding

bouwbreed Premium

diemen – Detacheerder Yacht maakt zich zorgen over de brandveiligheid van openbare gebouwen. Volgens de organisatie beschikken ongeveer honderdduizend bejaardenhuizen, cafés, zaaltjes, winkels en discotheken nog niet over de vereiste brandveiligheidvergunning. Dat is ruim 60 procent van alle openbare gebouwen in Nederland, liet een woordvoerder van Yacht gisteren weten. Gemeenten geven de vergunningen af na […]

diemen – Detacheerder Yacht maakt zich zorgen over de brandveiligheid van openbare gebouwen. Volgens de organisatie beschikken ongeveer honderdduizend bejaardenhuizen, cafés, zaaltjes, winkels en discotheken nog niet over de vereiste brandveiligheidvergunning. Dat is ruim 60 procent van alle openbare gebouwen in Nederland, liet een woordvoerder van Yacht gisteren weten. Gemeenten geven de vergunningen af na uitvoerige inspectie door een brandpreventiemeester. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft na de cafébrand in Volendam topprioriteit gegeven aan het voorkomen van dergelijke rampen. Door een tekort aan brandpreventiemedewerkers is er forse vertraging opgetreden in de inspectie van de 180.000 gebouwen die een vergunning nodig hebben. Het zal zeker nog vier jaar duren, voordat met het huidige aantal medewerkers alle vergunningen zijn verleend, aldus de woordvoerder van Yacht.

Het detacheringsbedrijf uit zijn zorgen aan de vooravond van overleg tussen de Tweede Kamer en minister Remkes van Binnenlandse Zaken over de voortgangsrapportage rampenplannen en de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid.

Reageer op dit artikel