nieuws

Boele & Van Eesteren dopt liever zijn eigen boontjes

bouwbreed

rijswijk – Boele & Van Eesteren is een bouwer met een gedegen staat van dienst. De geschiedenis van de aannemer uit Rijswijk gaat terug tot 1897.

Voor de start tekende destijds het duo Boele en Van Eesteren, in een klein huisje te Kinderdijk met uitzicht op de rivier de Noord. Via de Indische buurt in Den Haag streek het nog steeds in hoge mate zelfstandige bedrijf eind jaren negentig neer in Rijswijk.

P. van Bergeijk leidt Boele & Van Eesteren. Tot de directie behoren eveneens A. Wirken en P. van Hoeven. Commissaris J. Wagenaar vormt de schakel naar moederbedrijf Volker Wessels. De woordvoering over de jongste onthullingen in de bouwfraudeaffaire is gekanaliseerd naar de concerncentrale in Rotterdam. Volker Wessels probeert Boele & Van Eesteren na de ontdekking van de illegale boekhouding zo veel mogelijk uit de wind te houden.

Boele & Van Eesteren is binnen Volker Wessels gewend zijn eigen boontjes te doppen. Financieel en technisch worden de opdrachten zelfstandig afgewikkeld. Met als extra reddingsboei het zinnetje “de Koninklijke Volker Wessels Stevin is desgewenst bereid een verklaring af te geven dat zij borg staat dat de door haar concernondernemingen aangegane verplichtingen worden nagekomen”, halen de Rijswijkers de laatste twijfelaars over de streep.

Tot de kernactiviteiten van Boele & Van Eesteren behoren behalve de woning- en utiliteitsbouw de segmenten groot onderhoud en projectontwikkeling. De 300 personeelsleden van de maatschappij werken gezamenlijk zo�n 125 miljoen euro bijeen.

Beveiliging

Tot de projecten waarvan de Rijswijkers recent de draad oppakte, behoort de beveiliging van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Andere klussen op de werklijst zijn de Aleidishof te �s-Gravenzande, 102 woningen in Delfgauw en In de Bocht te Alphen aan den Rijn.

Projecten waaraan Boele & Van Eesteren trots meewerkte zijn de Beneluxlijn in Rotterdam, het glimmende hoofdkantoor van ING in Amsterdam en de renovatie van diverse gebouwen van de Technische Universiteit te Delft.

Reageer op dit artikel