nieuws

Boek een gezellig avondje Ad Bos

bouwbreed

apeldoorn – Altijd al willen weten wat Ad Bos echt heeft gedreven de bouwfraude naar buiten te brengen? Vraag het hem zelf. Dat kan, want Bos is sinds kort via Sprekersplatform te boeken. Voor lezingen, anekdotes en zelfs advies. Op de website van het boekingskantoor – een initiatief van Het Goede Doel-zanger Henk Westbroek – […]

apeldoorn – Altijd al willen weten wat Ad Bos echt heeft gedreven de bouwfraude naar buiten te brengen? Vraag het hem zelf. Dat kan, want Bos is sinds kort via Sprekersplatform te boeken. Voor lezingen, anekdotes en zelfs advies.

Op de website van het boekingskantoor – een initiatief van Het Goede Doel-zanger Henk Westbroek – wordt Nederlands bekendste klokkenluider met humor aangeprezen. “Een ding is zeker: Ad Bos kan en wil wel een boekje opendoen”, luidt de tekst bij een foto van een goedlachse Bos.

De vraag is echter of hij werkelijk zo hard kan lachen. Zijn onthullingen leidden weliswaar tot wat nu bekendstaat als de bouwfraude-affaire, maar betekende ook het einde van zijn carrière in de bouwsector. Om de kost te verdienen moet hij nu spreekbeurten houden voor personen die waarschijnlijk vooral nieuwsgierig zijn naar het fenomeen Bos en veel minder naar zijn inhoudelijke verhaal.

Yvette Nagel van Sprekersplatform verwacht dat Bos niet massaal geboekt zal worden door bouwbedrijven. Daarvoor heeft de oud-directeur van Koop Tjuchem de sector te veel pijn gedaan. Wie hem dan wel wil aanhoren? De vriendenclub van de Apeldoornse volleybalvereniging Piet Zoomers Dynamo bijvoorbeeld. De groep trok, tot nog toe als enige, de portemonnee om binnenkort deelgenoot te worden van de spannende avonturen van Bos.

Zou het toeval zijn dat de aannemers De Combi, Draisma, Plegt-Vos, Aan de Stegge, Strukton en Ufkes lid zijn van de vriendenclub?

Reageer op dit artikel