nieuws

Betherma bouwt aluminium convector

bouwbreed

utrecht – Betherma ontwikkelde een aluminium convector met de constructieve sterkte van staal en de convectie-eigenschappen van aluminium. De fabrikant uit Oss zet de zijkant van de aluminium lamellen twee keer om. Die komen dan tegen elkaar te liggen. De geheel gesloten zijkanten vormen zo een stabiele constructie. Convectoren kunnen daardoor niet meer �kammen�. De […]

utrecht – Betherma ontwikkelde een aluminium convector met de constructieve sterkte van staal en de convectie-eigenschappen van aluminium. De fabrikant uit Oss zet de zijkant van de aluminium lamellen twee keer om. Die komen dan tegen elkaar te liggen. De geheel gesloten zijkanten vormen zo een stabiele constructie. Convectoren kunnen daardoor niet meer �kammen�.

De lamellen hebben omgeflensde gaten voor de leidingen. Zo ontstaat een goed warmtecontact tussen de lamellen en de buis. De eindkappen zijn uit plaatstaal gemaakt. Standaard levert Betherma de convector met een eenzijdige aansluiting van het type B en met een voorgemonteerd ontluchtingsventiel van eenachtste duim. De convector is te gebruiken voor HR- en VR-ketels en toe te passen als put-, plint- en wandverwarming.

Reageer op dit artikel