nieuws

Ambtenaar Dronten vervolgd voor corruptie

bouwbreed

lelystad – Het Openbaar Ministerie in Lelystad gaat een ambtenaar van de gemeente Dronten vervolgen wegens het aannemen van steekpenningen. De man werkt bij bouw- en woningtoezicht. Er is geen verband met de schaduwboekhouding, waarin een relatie wordt gelegd tussen de bouw van een basisschool in Dronten en Jorritsma Bouw, zo meldde justitie. De ambtenaar […]

lelystad – Het Openbaar Ministerie in Lelystad gaat een ambtenaar van de gemeente Dronten vervolgen wegens het aannemen van steekpenningen. De man werkt bij bouw- en woningtoezicht. Er is geen verband met de schaduwboekhouding, waarin een relatie wordt gelegd tussen de bouw van een basisschool in Dronten en Jorritsma Bouw, zo meldde justitie.

De ambtenaar heeft in oktober drie dagen in voorarrest gezeten. Het gerechtelijk vooronderzoek is nu afgerond. Volgens het OM is er voldoende grond om de ambtenaar te vervolgen. De man moet 11 mei voor de rechter verschijnen.

Reageer op dit artikel