nieuws

Als enige ter wereld een reukvrije toiletpot

bouwbreed

den haag – Soms kom je ze onverwacht tegen: mensen die in naam geen uitvinder zijn, maar die wel heel slimme oplossingen weten te bedenken. Bert Baptist is zo iemand.

In het dagelijks leven werkt hij als directeur van een bedrijf dat hekwerken en hefpuien maakt. Daarnaast kan hij zich ergeren aan alledaagse zaken, zoals de stankoverlast op het toilet. “Dat moet beter kunnen”, sprak hij met samengeknepen neus. En tegen minimale kosten, maar met groot effect, heeft hij nu als enige ter wereld een echt reukvrije toiletpot. Te laat ingezonden voor de VSK-innovatieprijs, anders geheid een winnaar.

Het door hem in de stortpijp tussengevoegde schuine T-stuk is met gewone kunststofpijp aangesloten op de reeds in het plafond aangebrachte afzuigventilator en zie, de door hem handmatig ingebrachte rook wordt rechtstreeks afgezogen. Jammer dus voor al die producenten van spuitbussen dennegeur en aanverwante, de bronafzuiging doet z�n werk namelijk boven verwachting goed. En bedenker Bert Baptist? Die beschouwt zijn vinding als een “gift aan de samenleving”, want het idee is zo simpel, dat er geen octrooi op valt aan te vragen.

Reageer op dit artikel