nieuws

Alkmaar en AZ in impasse over stadion

bouwbreed Premium

alkmaar – In een langdurige zitting is het hoger beroep behandeld van de bouwvergunning voor het nieuwe stadion van AZ in Alkmaar. De gemeente eist aanvaardbare kostendragers voor de grootschalige detailhandel, ten slotte vallen of staan de plannen met de kostendragende detailhandel. AZ Vastgoed BV wil daar niet op wachten en dringt aan op snelle […]

alkmaar – In een langdurige zitting is het hoger beroep behandeld van de bouwvergunning voor het nieuwe stadion van AZ in Alkmaar.

De gemeente eist aanvaardbare kostendragers voor de grootschalige detailhandel, ten slotte vallen of staan de plannen met de kostendragende detailhandel. AZ Vastgoed BV wil daar niet op wachten en dringt aan op snelle bouw van stadion. AZ kan met het verouderde stadion geen KNVB-licentie krijgen. Bovendien zijn er al enkele miljoenen voorgeïnvesteerd.

De winkeliers hebben de oplossing: “Splits de bouwvergunning, bouw het stadion en koppel de 20.000 vierkante meter detailhandel hiervan los”.

De rechter doet over ongeveer zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel