nieuws

Zelfstandigen hekelen regels factureren

bouwbreed

bergeijk – De nieuwe factureringsregels voor zelfstandigen zonder personeel werken fraude in de hand. Dat vindt de Vereniging van Zelfstandigen Zonder Personeel (VZZP). Sinds dit jaar moeten ondernemers hun btw-nummer op nota�s vermelden. Omdat zelfstandigen zonder personeel als �natuurlijk persoon� een onderneming drijven, bestaat hun btw-nummer onder meer uit hun sofi-nummer. “Veel zzp�ers vinden het […]

bergeijk – De nieuwe factureringsregels voor zelfstandigen zonder personeel werken fraude in de hand. Dat vindt de Vereniging van Zelfstandigen Zonder Personeel (VZZP).

Sinds dit jaar moeten ondernemers hun btw-nummer op nota�s vermelden. Omdat zelfstandigen zonder personeel als �natuurlijk persoon� een onderneming drijven, bestaat hun btw-nummer onder meer uit hun sofi-nummer.

“Veel zzp�ers vinden het merkwaardig”, zegt VZZP-woordvoerder N. Schouten, “dat ze in feite gedwongen worden hun sofi-nummer bekend te maken. Door de overheid is er altijd op aangedrongen zeer voorzichtig te zijn met dit persoonsnummer om misbruik en fraude te voorkomen.”

Hoewel de nieuwe factureringsregels niet in strijd zijn met de wet op de privacy, staan ze volgens VZZP wel op gespannen voet met “de doeleinden die worden nagestreefd bij het voorkomen van misbruik en bestrijden van fraude”. De vereniging gaat er daarom bij staatssecretaris Wijn (financiën) op aandringen de regels te wijzigen.

Reageer op dit artikel