nieuws

Zeeland onderzoekt Egyptisch strooizout

bouwbreed Premium

VLISSINGEN – Zeeland onderzoekt of zongedroogd strooizout uit Egypte een alternatief is voor het hier gebruikte strooizout. Het onderzoek is een onderdeel van het project Duurzame Innovatie, een samenwerkingsverband tussen Syntens en de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Het strooizout uit Egypte, dat in grote zoutbekkens voor het opscheppen ligt, zou direct kunnen worden gebruikt. Strooizout […]

VLISSINGEN – Zeeland onderzoekt of zongedroogd strooizout uit Egypte een alternatief is voor het hier gebruikte strooizout. Het onderzoek is een onderdeel van het project Duurzame Innovatie, een samenwerkingsverband tussen Syntens en de Hogeschool Zeeland in Vlissingen.

Het strooizout uit Egypte, dat in grote zoutbekkens voor het opscheppen ligt, zou direct kunnen worden gebruikt. Strooizout uit Nederland en Duitsland moet nog een intensieve en dure bewerking ondergaan. Volgens een woordvoerder van de hogeschool levert het Egyptische zout daardoor in eerste instantie een forse besparing in energie op.

Studenten van de Hogeschool Zeeland gaan de milieueffecten van het Egyptisch zout vergelijken met die van het hier gebruikte strooizout. Vervolgens bekijken zij of het in de Nederlandse strooimachines kan worden gebruikt en of het transport uit Egypte en de opslag in Nederland rendabel zijn. De hogeschool verwacht binnen enkele maanden de resultaten te presenteren.

De provincie wil bij gebleken geschiktheid het Egyptische zout gaan gebruiken.

Reageer op dit artikel