nieuws

Winkels in Woensel naar Rodamco Europe

bouwbreed

rotterdam – Rodamco Europe heeft van ING Real Estate voor 48 miljoen euro winkelruimte in de Eindhovense wijk Woensel gekocht. Voor het bedrag krijgt de beleggingsmaatschappij 9140 vierkante meter nieuwe winkelvloer in een uit te breiden winkelcentrum. Bij oplevering in 2006 zal Rodamco Europe 30 procent van het winkelcentrum in eigendom hebben. Het ruim dertig […]

rotterdam – Rodamco Europe heeft van ING Real Estate voor 48 miljoen euro winkelruimte in de Eindhovense wijk Woensel gekocht. Voor het bedrag krijgt de beleggingsmaatschappij 9140 vierkante meter nieuwe winkelvloer in een uit te breiden winkelcentrum. Bij oplevering in 2006 zal Rodamco Europe 30 procent van het winkelcentrum in eigendom hebben.

Het ruim dertig jaar oude winkelcentrum te Woensel is het tweede winkelhart van Eindhoven. ING Real Estate begon vorige herfst een grootschalige renovatie. De plannen tot herontwikkeling zijn ontworpen door Engelman uit Roermond.

Rond de jaarwisseling heeft Rodamco in Nederland voor 22,3 miljoen aan panden van de hand gedaan. De desinvestering van woonboulevard Kruisvoort leverde 16,3 miljoen euro op.

In Frankrijk kocht Rodamco Europe voor 26,1 miljoen euro bij. De aankopen richtten zich op Parijs, Rouen en Lille. In Frankrijk stootte de maatschappij voor 35,2 miljoen euro 8000 vierkante meter kantoorvloer af.

De met 6,6 miljard euro gevulde beleggingsportefeuille van Rodamco Europe bestaat inmiddels voor 83 procent uit hoogwaardige winkelcentra. De meeste investeringen zijn gedaan in Nederland, Zweden, Frankrijk en Spanje.

Reageer op dit artikel