nieuws

West Maas en Waal op vingers getikt

bouwbreed Premium

den haag – De gemeente West Maas en Waal is door de VROM-Inspectie hard op de vingers getikt, vanwege slecht toezicht op regelgeving.

Volgens de Inspectie is het in deze Gelderse gemeente met ruim 18.000 inwoners slecht gesteld met de controle op en de handhaving van de regelgeving op het gebied van bouwen en bestemmingsplannen.

Zo ontdekte de Inspectie dat er een grote en groeiende achterstand is bij de handhavingszaken. Voorts heeft West Maas en Waal in de gemeentelijke handhavingsnota een generaal pardon opgenomen, in de sanering van een groot deel van de handhavingszaken. Dat is strijdig met de wet.

Het actualiseren van bestemmingsplannen laat eveneens te wensen over. Meer dan de helft van de in totaal 175 plannen is ouder dan tien jaar en moet worden herzien.

De gemeente heeft volgens de VROM-Inspectie inmiddels verbeteringen in gang gezet. In 2005 houdt de Inspectie een nacontrole.

West Maas en Waal bestaat uit de dorpskernen Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

Reageer op dit artikel