nieuws

Wegvallen tol brengt waterbouw in gevaar

bouwbreed

berlijn – Deutsche Bauindustrie luidt de noodklok voor de bedrijven gespecialiseerd in de waterbouw. De brancheorganisatie waarschuwt voor het acute gevaar van dreigende faillissementen. De ondernemingen zijn in grote moeilijkheden omdat door het wegvallen van tolgelden voor het vrachtverkeer de overheid opdrachten opschort. “Praktisch niets wordt nog aanbesteed”, klaagt directeur M. Knipper van Bauindustrie in […]

berlijn – Deutsche Bauindustrie luidt de noodklok voor de bedrijven gespecialiseerd in de waterbouw. De brancheorganisatie waarschuwt voor het acute gevaar van dreigende faillissementen.

De ondernemingen zijn in grote moeilijkheden omdat door het wegvallen van tolgelden voor het vrachtverkeer de overheid opdrachten opschort.

“Praktisch niets wordt nog aanbesteed”, klaagt directeur M. Knipper van Bauindustrie in de Berliner Zeitung. “Bij de plannenmakers heerst absolute stilstand. Vooral bedrijven in de waterbouw zijn getroffen. Zij zijn zo ver gespecialiseerd dat ze niet kunnen uitwijken naar andere projecten”.

Volgens de inschatting van de brancheorganisatie van de grote Duitse aannemers heeft de regering in Berlijn een kwart van alle beoogde investeringen op het terrein van de infrastructuur bevroren.

Knippers stelt dat zeventigduizend arbeidsplaatsen in de bouw en de toeleverende industrie worden geraakt door de bezuinigingsdrift van de regering Schröder.

Reageer op dit artikel