nieuws

Wegen kunnen vervuilde bagger reinigen

bouwbreed Premium

den haag – De weginfrastructuur in Nederland beslaat inclusief de bermen bij elkaar veel vierkante kilometers. De ruimte en locaties waar vervuilde baggerspecie kan worden opgeslagen en gereinigd daarentegen is beperkt, terwijl de hoeveelheid verontreinigde baggerspecie in waterbodems hoog is en blijft. Dan ligt het volgens Rijkswaterstaat toch voor de hand die weginfrastructuur in te […]

den haag – De weginfrastructuur in Nederland beslaat inclusief de bermen bij elkaar veel vierkante kilometers. De ruimte en locaties waar vervuilde baggerspecie kan worden opgeslagen en gereinigd daarentegen is beperkt, terwijl de hoeveelheid verontreinigde baggerspecie in waterbodems hoog is en blijft.

Dan ligt het volgens Rijkswaterstaat toch voor de hand die weginfrastructuur in te zetten bij het reinigen van baggerspecie.

Van dat laatste weet die dienst wel veel, maar – zo denkt Rijkswaterstaat – het bedrijfsleven nog veel meer.

Vandaar dat nu het bedrijfsleven wordt uitgenodigd deel te nemen aan een prijsvraag die Rijkswaterstaat de naam �De reinigende weg� heeft meegegeven.

Deelnemers kunnen hun ideeën aanmelden over methoden en technieken waarbij de weginfrastructuur kan worden ingezet bij het reinigen van verontreinigde baggerspecie. Na beoordeling van de inzendingen zullen maximaal twee uitverkorenen hun ideeën in een definitief ontwerp mogen uitwerken.

Na een laatste selectie wordt het winnende ontwerp ergens in Nederland gerealiseerd. Dat laatste staat voor de periode van september 2004 tot maart 2005 op het rooster.

Reageer op dit artikel