nieuws

Weer fors aantal inzendingen voor IFD-projecten

bouwbreed

rotterdam – Voor de vierde en laatste aanmeldingsronde voor projecten die de demonstratiestatus van IFD-project krijgen zijn in totaal 91 projecten ingezonden. Rond de zomer dit jaar zullen winnende projecten bekend worden gemaakt.

De inzendingen zijn gedaan door opdrachtgevers die structureel bezig zijn om Industriële, Flexibel en Demontabel bouwen in hun organisatie en projecten in te bedden.

Het programma IFD-bouwen is een gezamenlijk initiatief van de ministeries van VROM en EZ en wordt uitgevoerd door de Stichting Experimenten Volkshuisvesting (SEV). Met de demonstratieprojecten wordt duidelijk gemaakt welke innovatieve mogelijkheden IFD-bouwen te bieden heeft. De kennis en ervaring die deze projecten opleveren, komt via het programma voor een brede doelgroep beschikbaar. Dat geeft partijen inzicht in de voordelen van IFD-bouwen. Bovendien meent de SEV dat dat partijen zal stimuleren meer gebruik te maken van IFD-technieken.

Ook deze laatste ronde zijn projecten uit de categorie woningbouw en utiliteitsbouw ingediend. Het betreft 51 woningbouwprojecten, 26 projecten uit de utiliteitsbouw en veertien gemengde projectvoorstellen. Een aanzienlijk aantal inzendingen zijn betrokken op het thema studentenhuisvesting. Het aantal inzendingen is van dezelfde hoogte als de drie eerder gehouden ronden.

Een onafhankelijke beoordelingscommissie gaat de komende maanden de ingediende projecten beoordelen. Alleen projecten die werkelijk vernieuwende toepassingen van IFD-technieken of IFD-materialen laten zien, maken kans op de demonstratiestatus. De inzenders van de projecten die de demonstratiestatus krijgen, kunnen rekenen op een financiële bijdrage die kan oplopen tot 250.000 euro.

Reageer op dit artikel