nieuws

Wederopbouw Bam kost 1 miljard dollar

bouwbreed

GENÈVE – De wederopbouw van de Iraanse stad Bam gaat 1 miljard dollar (800 miljoen euro) kosten. Dat hebben de Verenigde Naties laten weten aan donorlanden die geld zullen inzamelen. De stad werd op 26 december weggevaagd door een aardbeving die aan 31.000 mensen het leven kostte. Volgens de VN zal Iran de meeste kosten […]

GENÈVE – De wederopbouw van de Iraanse stad Bam gaat 1 miljard dollar (800 miljoen euro) kosten. Dat hebben de Verenigde Naties laten weten aan donorlanden die geld zullen inzamelen. De stad werd op 26 december weggevaagd door een aardbeving die aan 31.000 mensen het leven kostte.

Volgens de VN zal Iran de meeste kosten voor zijn rekening nemen en wordt van de donorlanden daarbij “veel steun” gevraagd. Wederopbouw van de stad zal zeker twee jaar duren.

Tot nu toe hebben zestig landen 80 miljoen euro bijeengebracht voor de eerste noodhulp. Ongeveer 80 procent van de huizen in Bam is verwoest en zeker 75.000 mensen zijn dakloos geraakt.

Reageer op dit artikel