nieuws

Waterkering van kunststof voorkomt faalkosten

bouwbreed

weiteveen – De Mendesa-UWK3 is een nieuwe kunststof waterkering van Mendesa Products in Weiteveen. De inbouw in de gevel gaat snel en eenvoudig, meldt de producent. Daardoor zijn er minder arbeids- en faalkosten. Bovendien is een koudebrug uitgesloten en kan valspecie geen nadelige invloed hebben.

De waterkering is geïsoleerd (Rc=3). Het systeem kan universeel worden toegepast. Het bestaat uit epp-elementen, die in de lengterichting aan elkaar worden geklikt en op de bestemde plaats worden vastgelijmd.

De waterkering is universeel toepasbaar omdat de elementen in elk detail, steenmaat en spouwmaat onafhankelijk zijn in te bouwen. Indien nodig kan een element met een handzaag op maat worden gezaagd.

Op de website www.mendesa.nl is te zien in welke situaties de waterkering kan worden toegepast en hoe de opbouw is. Dit zijn een aansluiting van een platdak met een opgaande gevel, een gemetselde borstwering op een balkon, een hellend dak tegen een opgaande gevel, een schoorsteen door een hellend dak, een funderingsdetail een lateien van beton en staal.

De benodigde rubberlijm wordt meegeleverd. Op element en lijm zit tien jaar garantie. Biedt een aannemer echter een garantie van dertig jaar op zijn werk, dan geeft Mendesa deze garantietermijn ook.

Reageer op dit artikel