nieuws

Volop trimmen en snoeien bij Royal Boskalis

bouwbreed

papendrecht – Boskalis wacht een jaar van trimmen en snoeien. Dat verwacht bestuursvoorzitter R. van Gelder van de koninklijke baggeraar.

De topman van Boskalis stelde gisteren op de nieuwjaarsbijeenkomst stevige concurrentie en bescheiden marges in het vooruitzicht. Ten aanzien van de omvangrijke landaanwinningswerken in Singapore rekent Van Gelder pas in de tweede helft van het jaar op enige beweging. Voorlopig verkeren de partijen in een patstelling.

Boskalis neemt als gegeven dat de markt niet eerder dan 2005 herstelt. Bovendien zet het concern zich schrap voor een langdurige periode waarin de koers van de dollar laag is.

Van Gelder is overtuigd van een op de langere termijn gezonde toekomst voor de baggeraars. “De wereld is nog lang niet af. De groei van bevolking en wereldhandel zal de vraag naar landaanwinning en maritieme infrastructuur blijven voeden”.

De topman erkent grif dat de lastiger markt en de goedkope dollar het bedrijf onder druk hebben gezet. Desondanks sluit het concern af met een winst van ruim 70 miljoen euro. “Boskalis heeft in 2003 naar omstandigheden een behoorlijke prestatie geleverd”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels