nieuws

Van den Ende bouwt theater aan Zuidas

bouwbreed

AMSTERDAM – Theaterproducent Joop van den Ende gaat een musicaltheater bouwen aan de Amsterdamse Zuidas. In 2007 moet het zijn deuren openen voor de eerste voorstelling en dan kunnen er 1850 bezoekers naar binnen. Gisteren tekenden de producent en de Amsterdamse wethouder D. Stadig een overeenkomst over de locatie en de grondprijs. Het theater komt […]

AMSTERDAM – Theaterproducent Joop van den Ende gaat een musicaltheater bouwen aan de Amsterdamse Zuidas. In 2007 moet het zijn deuren openen voor de eerste voorstelling en dan kunnen er 1850 bezoekers naar binnen. Gisteren tekenden de producent en de Amsterdamse wethouder D. Stadig een overeenkomst over de locatie en de grondprijs. Het theater komt langs de A10 op de voormalige locatie van de Hogeschool van Amsterdam. Dat is op een steenworp afstand van station Rai. In de plannen zijn naast het musicaltheater ook woningen en kantoren opgenomen.

Reageer op dit artikel