nieuws

Uitgaanscentrum alsnog in Amsterdam-Zuidoost

bouwbreed Premium

amsterdam – Aan de Arenaboulevard in Amsterdam-Zuidoost verrijst alsnog het uitgaanscentrum GETZ. Amsterdam gaat samen met ING Real Estate, Bam Vastgoed en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij een nieuw ontwikkelingsplan uitwerken.

In het nieuwe plan zijn winkels opgenomen, een hotel, een music center, een 3D-theater, een casino, een grootschalige discotheek, een muziekzaal en een theaterzaal. Het complex krijgt een omvang van 80.000 vierkante meter.

Amsterdam heeft al enige jaren de ambitie om bij stadion Amsterdam Arena en de Heineken Music Hall het tweede uitgaanscentrum van de stad te bouwen. De bouw van GETZ dreigde in een la te verdwijnen na het schrappen van de bouw van de Music Dome. Maar ook zonder dat grote poppaleis moet het volgens gemeente en marktpartijen mogelijk zijn voldoende bezoekers te trekken. Bovendien zal de gemeente bij de bouw van nieuwe cultuur- en entertainment-accommodaties Zuidoost voorrang geven boven vestiging elders in de stad.

Voor diverse onderdelen hebben zich exploitanten gemeld. ID&T wil een grootschalige discotheek exploiteren. Paradiso en het Cosmic Theater zijn de beoogde exploitanten voor de muziekzaal (achthonderd plaatsen) en de theaterzaal (zeshonderd plaatsen). In de jongste plannen is geen sprake meer van kantoren; wel kunnen mogelijk woningen worden gebouwd.

Reageer op dit artikel