nieuws

Sittard-Geleen heeft GreenLight-primeur

bouwbreed

sittard – Sittard-Geleen is de eerste Nederlandse gemeente met een EU-GreenLight Certificaat. De gemeente heeft heldere doelstellingen geformuleerd ten aanzien van duurzame energie en energiebesparing en alle activiteiten in dat kader hierop afgestemd. Zo is in een aantal gemeentelijke gebouwen allerlei voorzieningen gerealiseerd waarmee het energieverbruik met meer dan 21 procent is afgenomen. De komende […]

sittard – Sittard-Geleen is de eerste Nederlandse gemeente met een EU-GreenLight Certificaat. De gemeente heeft heldere doelstellingen geformuleerd ten aanzien van duurzame energie en energiebesparing en alle activiteiten in dat kader hierop afgestemd. Zo is in een aantal gemeentelijke gebouwen allerlei voorzieningen gerealiseerd waarmee het energieverbruik met meer dan 21 procent is afgenomen. De komende tijd wordt een actieplan opgesteld voor alle 140 gemeentelijke gebouwen.

Verlichting bepaalt in veel organisaties een aanzienlijk deel van het elektriciteitsgebruik. Met de modernste verlichtingsproducten, die meestal een terugverdientijd van enkele jaren hebben, kan het elektriciteitsgebruik gemakkelijk met 30 tot 50 procent worden verminderd. De Europese Unie beloont organisaties die extra aandacht aan kwalitatief hoogwaardige en energiezuinige verlichting besteden met het EU GreenLight-certificaat. Wethouder Den Rooijen ontvangt vandaag het certificaat uit handen van Novem-directeur Pleumeekers.

Reageer op dit artikel