nieuws

Ruïne Broerekerk krijgt overkapping

bouwbreed

BOLSWARD – De overkapping van de ruïne van de Broerekerk in Bolsward komt steeds dichterbij. Mits toezegging wordt gedaan voor het financiële gedeelte van het miljoenenproject, kan de bouw waarschijnlijk al aan het einde van dit jaar van start gaan. Overkapping van de kerk die in 1980 is afgebrand, is nodig omdat de muren steeds […]

BOLSWARD – De overkapping van de ruïne van de Broerekerk in Bolsward komt steeds dichterbij. Mits toezegging wordt gedaan voor het financiële gedeelte van het miljoenenproject, kan de bouw waarschijnlijk al aan het einde van dit jaar van start gaan.

Overkapping van de kerk die in 1980 is afgebrand, is nodig omdat de muren steeds verder afbrokkelen. Om weer en wind tegen te gaan maar toch een open karakter te behouden, is gekozen voor een glazen overkapping. Architectenbureau Jelle de Jong in Lemmer maakte het ontwerp. De glazen overkapping krijgt de vorm van het oorspronkelijke tongewelf van de kerk. Op de overkapping komen stalen, driehoekige spanten in de vorm van het vroegere dak van de kerk.

Voor de bouw kan beginnen, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Vanavond neemt de raad hierover een besluit. Voor het financiële gedeelte zijn een aantal partijen benaderd zoals het Europese subsidieprogramma Leader+, de provincie en Monumentenzorg.

Reageer op dit artikel