nieuws

Ramen en deuren MB meer inbraakwerend

bouwbreed

hasselt – MB Benelux te Hasselt past nieuwe beslagtechnieken toe in zijn kunststof ramen en de kunstof, houten en aluminium buitendeuren. De twee systemen worden standaard in de ramen en deuren aangebracht. Ze bieden een optimale bescherming tegen inbraak, meldt de fabrikant. Voor de kunststof ramen is het Integrated Protection System ontwikkeld. Met dit systeem worden […]

hasselt – MB Benelux te Hasselt past nieuwe beslagtechnieken toe in zijn kunststof ramen en de kunstof, houten en aluminium buitendeuren. De twee systemen worden standaard in de ramen en deuren aangebracht. Ze bieden een optimale bescherming tegen inbraak, meldt de fabrikant.

Voor de kunststof ramen is het Integrated Protection System ontwikkeld. Met dit systeem worden PowerLock-veiligheidsklauwen bij het sluiten van het raam met een stalen paddestoelkop in tegengestelde richting geschoven in de vergrendeling die vast op het raam is geschroefd. Zijwaarts uit de vergrendeling drukken wordt daardoor onmogelijk. Bij de meeste raamsystemen lopen de vergrendelende onderdelen bij het sluiten van het venster in dezelfde richting, zegt MB. Daardoor kan het vensterbeslag door inwerking van buitenaf uit de vergrendelingen worden gedrukt.

Het nieuwe vergrendelingssysteem voor de buitendeuren heet PowerLock. Het bestaat uit een zeventien-puntsvergrendeling, een plaatstalen cilinderslot en scharnierbeveiligingen die het uitheffen van het deurblad onmogelijk maken.

In de nieuwe Duitstalige catalogus van MB zijn de nieuwe systemen kort beschreven.

Reageer op dit artikel