nieuws

Pleidooi voor bouw geheel nieuw dorp in Meerstad

bouwbreed

slochteren – De PvdA-fractie in de gemeenteraad van Slochteren pleit voor de realisatie van een geheel nieuw dorp in het Meerstad-gebied, waar de komende jaren al 10.000 nieuwe woningen worden gerealiseerd.

Het nieuwe dorp moet als buffer dienen tussen Slochteren en de stad Groningen en zou aan de noordoostzijde van het toekomstige recreatiemeer, vlak boven het huidige dorpje Lageland, moeten worden gesitueerd. Volgens PvdA-raadslid A. Gooijaarts van Slochteren, die het plan naar voren bracht, staat op de locatie van het door haar gedachte dorp op wat langere termijn sowieso al woningbouw gepland. Volgens het raadslid kan er aan het totale plan Meerstad, zolang er geen definitieve nieuwe bestemmingsplannen zijn vastgesteld, nog van alles worden veranderd en gesleuteld.

Binnen drie tot vier weken besluit Slochteren over het concept-masterplan Meerstad. Dan zullen ook alle nieuw ingebrachte suggesties door het college van B en W worden beantwoord.

De gemeenteraad van Slochteren maakte eerder al kenbaar erg veel problemen te hebben met het doorbreken van het Slochterdiep. Volgens de plannenmakers is het absolute noodzaak om de dijken van dat kanaal over een lengte van één kilometer te doorbreken. Gebeurt dat niet, dan kan het geplande recreatiemeer onmogelijk worden gerealiseerd en verdwijnt het fundament onder de totale plannen voor Meerstad.

Reageer op dit artikel