nieuws

Omwonenden betreden illegaal hsl-tunnel

bouwbreed Premium

hazerswoude-dorp – Tientallen nieuwsgierige omwonenden hebben tussen kerst en oud en nieuw illegaal een bezoek gebracht aan de in aanbouw zijnde hsl-tunnel bij Hazerswoude-Dorp. De bewoners vonden het een leuk uitje, maar de Frans-Nederlandse combinatie Bouygues/Koop, verantwoordelijk voor de bouw van dit gedeelte van de tunnel, was not amused.

Woordvoerder A. Hogendoorn van de hsl-projectorganisatie, die namens de bouwers spreekt, legt uit dat voldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen rondom het bouwterrein. “Overal staan hekwerken en staan borden met de woorden �verboden toegang voor onbevoegden�. De nieuwsgierige bezoekers hebben de hekken opengebroken en sloten geforceerd”, aldus Hogendoorn.

Circa 25 avonturiers zijn gesnapt toen zij in de 30 meter diepe hsl-tunnel liepen. Nadat een deur was opengebroken, daalden zij de trappen af. Een elektricien van Bouygues/Koop kreeg een signaal vanuit de tunnelboormachine dat er iets mis was. Toen hij poolshoogte ging nemen ontdekte hij de bezoekers. De politie werd direct geïnformeerd en schreef proces-verbalen uit. “Iemand had makkelijk zijn been kunnen breken bij het afdalen van de trappen in het donker. Bovendien hadden zij onderdelen kunnen beschadigen”. De woordvoerder is blij dat er geen ongelukken zijn gebeurd en dat de schade meevalt. De tunnelboormachine is in tact gebleven.

De bouwcombinatie gaat vooralsnog geen extra maatregelen nemen om te voorkomen dat er opnieuw ongewenste bezoekers een kijkje komen nemen in de tunnel van Leiderdorp naar Hazerswoude die ruim 7 kilometer lang wordt. “De bouw lag rond de feestdagen stil. Vanaf maandag zijn er continu werknemers aanwezig, omdat er zeven dagen per week wordt gewerkt. Nieuwsgierige omwonenden zullen dan niet zo snel het terrein op komen.”

Reageer op dit artikel