nieuws

Olympische bouwers staken na doden

bouwbreed Premium

athene – Atheense bouwvakkers zijn gisteren in opstand gekomen tegen de omstandigheden waaronder zij moeten werken op de terreinen waarop later dit jaar de Olympische Spelen worden gehouden. De arbeiders reageerden hiermee op vier dodelijke ongelukken in de afgelopen week. De vakbond heeft inmiddels een 24-uursstaking afgekondigd voor alle olympische bouwterreinen. De Atheense politie verhinderde […]

athene – Atheense bouwvakkers zijn gisteren in opstand gekomen tegen de omstandigheden waaronder zij moeten werken op de terreinen waarop later dit jaar de Olympische Spelen worden gehouden. De arbeiders reageerden hiermee op vier dodelijke ongelukken in de afgelopen week. De vakbond heeft inmiddels een 24-uursstaking afgekondigd voor alle olympische bouwterreinen. De Atheense politie verhinderde met onder meer traangas dat ruim vierhonderd boze bouwvakkers het ministerie van Arbeid binnendrongen.

In totaal zijn al zeker zestien werknemers tijdens het werk op olympische bouwterreinen gestorven.

Reageer op dit artikel