nieuws

Nieuwe vliesgevelsysteem vergroot ontwerpvrijheid

bouwbreed

schijndel – Het nieuwe vliesgevelsysteem CW 86 geeft architecten meer ontwerpvrijheid, vindt Reynaers Aluminium. Het aluminium basisframe is bedoeld voor structurele of cassettebeglazing met glaslatten.

Met CW 86 kunnen architecten de gevels van een bestaand gebouw aan de huidige bouwfysische eisen aanpassen en een modern aanzien geven. Reynaers wijst erop dat het systeem voorfabricage mogelijk maakt van grote samengestelde panelen en beglaasde elementen. Het basisframe meet een maximale hoogte van 3,5 meter en een breedte van 1,5 meter. Een klemsysteem verankert het raamwerk aan de betonnen achterconstructie en verbetert de uitlijning. Het frame kan met horizontale en verticale stijlen worden onderverdeeld. Het frameprofiel is voorzien van een dubbele aanslag en een rubber afdichting voor een water- en winddichte afsluiting van de verbindingen.

De leverancier biedt de keuze tussen gefixeerde en draaibare delen. Het glas wordt met lijm of met glaslatten in de cassettes gezet. Bij de eerste methode wordt het glas op de aluminiumcassettes gelijmd waarna de cassettes aan het raamwerk worden gemonteerd. Bij de tweede methode wordt het glas met glaslatten vastgeklemd op de buitenkant van de cassette. Speciale glassteunen brengen het gewicht van de beglazing direct over naar de draagstructuur van de vliesgevel.

Reynaers benadrukt dat er in esthetisch opzicht aan de binnen- en buitenkant geen zichtbaar verschil is tussen de ventilatie-openingen en de vaste delen. De catalogus toont verschillende ventilatie-openingen. Het systeem laat de integratie van ventilatiesystemen voor ramen en deuren van andere series toe. Naast glas kunnen in het cassettesysteem ook gevelbekledingspanelen van andere materialen gemonteerd. CW 86 sluit volgens de leverancier naadloos aan op bijvoorbeeld natuursteen, pleisterwerk of hout. De componenten zijn als panelen in het werk samen te stellen en kunnen zonder steiger van binnen uit worden geïnstalleerd.

Reageer op dit artikel