nieuws

Nieuwe scholen in Den Haag

bouwbreed

den haag – In het Laakhavengebied in Den Haag verrijzen twee schoolgebouwen met in totaal een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Dat maakte opdrachtgever de Mondriaan onderwijsgroep bekend.

Het gaat om vervangende nieuwbouw voor een aantal verouderde schoolgebouwen. Met de bouw is een investering gemoeid van 60 miljoen euro. De panden komen nabij station Hollands Spoor en winkelcentrum Megastore. “Beide gebouwdelen worden aan elkaar verbonden door een loopbrug”, aldus een toelichting van de initiatiefnemer. Misschien komen in of nabij de gebouwen ook woningen voor studenten. Nabij de locaties is hiervoor nog ruimte. De onderwijsinstelling heeft hierop een optie, maar het is nog niet zeker of hiervan gebruikt wordt gemaakt. De bouw begint dit jaar en wordt in de zomer van 2007 opgeleverd.

De Mondriaan-onderwijsgroep is een Regionaal Opleidingscentrum dat onder meer kappers, horecapersoneel en beveiligers schoolt. De organisatie werkt momenteel op diverse locaties in Den Haag. Om de nieuwbouw te bekostigen worden een aantal gebouwen verkocht. Daarnaast worden twee bestaande panden gerenoveerd. De gemeente Den Haag subsidieert het opleidingscentrum.

Reageer op dit artikel