nieuws

Nieuwe pluggen voor zestig garagedaken in Assen

bouwbreed Premium

ASSEN – De daken van circa zestig garages bij de al jaren geleden opgeleverde woningen in de Planetenbuurt in de nieuwbouwwijk Kloosterveen in Assen blijken niet deugdelijk te zijn bevestigd.

De komende maand gaan Bouwfonds Ontwikkeling en BAM Wilma de garagedaken, die als een soort deksels op de muren zijn geplaatst, op advies van de constructeur om de 25 centimeter voorzien van constructiepluggen.

De eerder gebruikte spanhulzen blijken niet te voldoen aan de veiligheidseisen.

Overigens dreigt er geen acuut gevaar voor instorting. Pas na extreme sneeuwval en het daarmee gepaard gaande gewicht op de daken zouden problemen kunnen onstaan.

In het najaar van 2003 verzakte één van de garagedaken met een halve meter en werd de gebrekkige constructie voor het eerst bekend bij Bouwfonds Ontwikkeling. Bij de woningen van BAM Wilma waren volgens die ontwikkelaar echter al eerder klachten van bewoners over de daken binnengekomen.

De klachten beperken zich overigens niet uitsluitend tot verzakkingen en bevestigingsfouten, want volgens sommige bewoners regent het in de schuur net zo hard als daarbuiten.

Reageer op dit artikel