nieuws

Nieuw kantoorpand Xeros

bouwbreed

breukelen – Xerox slaat vandaag de eerste paal in de grond van het nieuwe hoofdkantoor in Breukelen. De fabrikant van kopieermachines en printers gaat het nog te bouwen pand de huidige twee vestigingen in Amstelveen en Zeist samenvoegen.

Met de bouw van de nieuwe huisvesting wordt nu pas begonnen omdat de planning aanzienlijke vertraging heeft opgelopen.

“Wij zijn er al twee jaar mee bezig. Maar hebben met nogal wat strubbelingen te kampen gehad”, licht P. Caminada van Xerox toe. Bij het project zijn de ontwikkelaar Maarsen Bouw en makelaar DTZ Zadelfhoff betrokken. Het pand moet in het voorjaar van 2005 worden opgeleverd.

Het gaat niet goed met de kantoormarkt. DTZ Zadelhoff, een van Nederlands grootste kantoormakelaars, verwacht dat dit jaar 100.000 vierkante meter wordt opgeleverd. In vergelijking met de jaren rond de eeuwwisseling is er nog maar eenzesde van de productie over. d

Destijds kwam jaarlijks ongeveer 650.000 vierkante meter nieuwe kantoorruimte gereed. Vorig jaar kwam het nieuwbouwvolume in de kantoormarkt volgens Zadelhoff uit op 300.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel