nieuws

Negen nominaties voor energiebesparingsprijs gww

bouwbreed Premium

utrecht – Negen projecten zijn genomineerd voor de gww-energiebesparingsprijs 2004. De prijswinnaars worden op 20 april tijdens het minisymposium Energiebesparing gww bekendgemaakt.

De jaarlijkse prijs is uitgeschreven door het Projectbureau Energiebesparing GWW. In totaal zijn voor de gww-energiebesapringsprijs 2004 dertien inzendingen binnengekomen.

Daarvan zijn er acht ingediend voor categorie 1, de categorie die zich richt op energiebesparende maatregelen die nog in 2004 kunnen worden toegepast op en langs de huidige infrastructuur (wegen, water, riolering en rail). Vijf projecten zijn ingediend voor categorie 2, de categorie die zich richt op ideeën die pas op lange termijn (tot 2015) kunnen worden uitgevoerd. Behalve om technieken gaat het in deze categorie ook om methoden of concepten met een energiebesparend resultaat.

De meeste ingezonden projecten bleken de opwekking van duurzame energie als uitgangspunt te hebben genomen, terwijl dit in het wedstrijdreglement nadrukkelijk was uitgesloten. Het projectbureau heeft besloten dat een project toch in aanmerking kan komen als de duurzaam opgewekte energie in het project zelf weer tot energiebesparing leidt.

De genomineerden zullen tijdens het minisymposium “Energiebesparing gww” op 20 april hun projecten presenteren aan deskundigen, beleidsmakers en het grote publiek. Dan worden ook de prijswinnaars van de jury bekendgemaakt. Het aanwezige publiek zal een publiekswinnaar aanwijzen. Bovendien worden de prijswinnende inzendingen in categorie 1 nog dit jaar gedemonstreerd.

Voor meer informatie kijk op www.energiebesparingGWW.nl of bel met (030) 2857958.

Genomineerden

(in willekeurige volgorde):

– -Ice Solution vof met het project: Wisselverwarming door aardwarmte (categorie 1)

– -Janssen de Jong Infra BV met het project: Zoab Via-Ral combinatie (categorie 1)

– -Ecofys met het project: Het energiebalansplein (categorie 2)

– -Provincie Flevoland met het project: Licht op maat, intelligente verlichting in een ecologische omgeving (categorie 1)

– -Ecofys met het project: De osmosepomp (categorie 2)

– -DHV Water BV met het project: Drinkwaterproductie: gelijkmatigheid reduceert energieverbruik (categorie 1)

– -Quint & Partners met het project: De Ledlijn (categorie 2)

– -Waterschap Veluwe met het project: Energiek zuiveren (categorie 1)

– -Quint & Partners met het project: Energiebesparing op bedrijventerreinen door aanwezigheidsdetectoren (categorie 2)

Reageer op dit artikel